Diyanet TV’den Engelliler Haftası’na Özel Programlar…
Engelli bireyler için toplumsal farkındalık oluşturma adına Diyanet TV, ekranlarında Engelliler Haftası'na özel programlar yayınladı.
İşaret dili tercümesi ile pek çok programının çevirisini sağlayan Diyanet TV, engelli bireylerin toplumdaki yerini konu alan program içeriklerini 10 - 16 Mayıs Engellliler Haftası'nda izleyiciyle buluşturdu.
Diyanet TV, Engelliler Haftası'na özel içerikler sunarak engelli bireylerin toplumda daha fazla görünür olmalarını ve hakları konusunda farkındalık oluşturmayı hedefledi. Kanal, engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlatan programlarla birlikte, onların günlük yaşamına dair bilgilendirici içerikleri de izleyicilerle buluşturdu.
Programlar arasında, engelli bireylerin iş hayatına entegrasyonu, eğitim imkanları, rehabilitasyon süreçleri ve engelli bireylerin aileleriyle ilişkileri gibi konular ele alındı.
Diyanet TV’nin Engelliler Haftası'na özel yayınları, engelli bireylerin yaşadıkları sorunlar hakkında toplumda daha fazla bilinç oluşmasını amaçlamakta. Engelli bireylerin toplumda daha fazla fark edilmelerini sağlama çabasının bir parçası oldu. Programlarıyla farkındalık oluşturan Diyanet TV, engelli bireylerin yaşadığı güçlüklerin farkına varılmasını ve onlara daha iyi bir yaşam kalitesi sunmak için toplumun her kesimine seslenmeye devam edecek.
Hafta içi her gün ekranlara gelen "Yeni Güne Merhaba" programında da ayet ve hadis-i şerif ışığında Peygamber Efendimiz'in örnekliğinde engellilerin toplumdaki yerine dikkat çekildi.
Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Abdullah Okuroğlu'nun konuk olduğu programda "Hz. Peygamber'in Engellilere Bakışı" konu başlığı ele alındı.
Engellilerin İslam’daki yerine ve engellilere sunulan kolaylıklara ayet-i kerime ışığında işaret eden Okuroğlu, şu ifadelere yer verdi:
"Allah-u Teala, kullarını Allah'a iman, salih amel, güzel ahlak, adalet ve merhamet üzerinden değerlendirir. Bunlarda da insanı, gücü nispetinde sorumlu tutar. Herkesi dar bir kalıp içerisinde değil. Yüce Rabbimiz, engelliler için kolaylıklar bildirir. Ayeti kerimede 'Amâya zorluk yoktur.' buyurmuştur. Yürüme engelliye zorluk ve güçlük yoktur. Görmeyene, işitmeyene zorluk yoktur; şeklinde devam eder. Kur'an-ı Kerim'deki bu kavramlar bir ruhsat bildirme; bir kolaylık tanımak için vurgulanmıştır. 'Körle, gören bir olur mu' noktasına mecazi dediğimiz anlamda değinir. Neden; hakikati görmeyeni, Allah'ın emirlerini ayetlerini dinlemeyen kör ve sağırdır; mantığında söylemiştir."