2017-2018 Umre Kayıtları Başladı

19 Ekim 2017 Perşembe

Her yıl yaklaşık 500 bin müslümanın çıktığı umre yolculuğu için kayıtlar başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gitmek isteyenlere, çok çeşitli seçeneklerin yer aldığı umre programları hazırlandı.

İlk Umre Kafileleri 9 Kasım’da Mekke’ye Doğru Yola Çıkacak

Diyanet işleri başkanlığı, 2017-2018 dönemi umre takvimini açıkladı. Kutsal toprakları ziyaret etmek isteyenler için kayıtlar başladı. Kayıtlar, banka ücretlerini yatırdıktan sonra internetten veya müftülüklerden yapılabilecek.

9 kasım’da yola çıkacak ilk kafileyle birlikte kutsal yolculuğa gitmek isteyenlerin 26 ekim’e kadar müracaatlarını tamamlamaları gerekiyor. Umre programlarına gelince… Konaklama türlerine göre umre programları 7, 11, 14, 20 ve 24 günlük olarak düzenlendi.

Turlar, otel, normal ve ekonomik olarak 3 sınıfa ayrılıyor. Fiyatlar ise program tercihlerine göre 3 bin 465 tl ile 7 bin 120 tl arasında değişiyor. Kayıtların tamamlanmasının ardından il ve ilçe müftülükleri tarafından umre öncesi bilgilendirme seminerleri düzenlenecek. Ayrıca Diyanet’in son yıllarda uygulamaya koyduğu uygulama çerçevesinde, talep etmeleri halinde kutsal topraklara gidecek vatandaşlara Kur’an-ı Kerim dersleri verilecek. 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın normal umre seferleri mayıs ayına kadar sürecek. Mayıs’tan sonra ise ramazan umresi programları başlatılacak. Diyanet, okulların yarıyıl tatiline gireceği şubat ayına özel de bir umre takvimi hazırlıyor. Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik bu programlarla ilgili ayrıntılar önümüzdeki günlerde açıklanacak.