2018 Hac Kuraları Çekildi - Hac Kuraları Sonuçları

1 Şubat 2018 Perşembe

2018 yılında hacı adaylarının kutsal topraklara yolculuk için ilk adımı olan hac kurasının Ankara çekilişi tamamlandı. Sonuçlar 01.02.2018 Perşembe günü Saat 21:00'den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesinden yayınlanacaktır. 

 

2018 Yılı Hac Kuraları Sonuçları

Hac kura sonuçları 01.02.2018 Perşembe günü Saat 21:00'den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesinden yayınlanacaktır. 

http://hac.diyanet.gov.tr

 

2018 yılında hacı adaylarının kutsal topraklara yolculuk için ilk adımı olan hac kurasının çekilişine saat 11:00 itibariyle başlandı. Hacı adaylarına hac kuralarının Ankara çekilişini Diyanet TV'in sosyal medya kanallarından canlı izleme imkanı sunuldu.

http://www.facebook.com/trtdiyanet

http://www.youtube.com/diyanettv

 

 

Hac Kuraları İzle

 

 

Kutsal topraklara yolculuk ederek hac vazifesini yerine getirmek isteyen binlerce Müslüman bu sene de heyecanlı bir bekleyiş içinde. Dini vazifelerini yerine getirip hacı olmak amacıyla yaptıkları başvurunun kurasını heyecanla bekleyen hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılacak açıklamayı bekliyordu.

 

HAC KURASINA KİMLER KATILABİLECEK, KURA NASIL ÇEKİLECEK?

Hac vazifesi için ilk defa başvuran adaylar ve daha önce başvurup ismi kurada çıkmayan adayların tamamı 2018 hac kuralarında yer alacak. Hac kurası halka açık bir şekilde ve bilgisayar ortamında yapılacak. Kuranın ilk kısmı canlı olarak yayınlanacak, hacı adayları canlı yayında isimlerini ekranlardan takip edebilecek. Daha önceki senelerde başvurup isimleri çıkmayan hacı adaylarının mağduriyetini gidermek adına uygulanan katsayılı kura sistemi bu yılda kurada yer alacak. Daha önceki senelerde bir veya birden fazla kez başvurup ismi kurada çıkmayan hacı adaylarının isimleri, ilk kez başvuran adaylara oranla daha fazla kurada çıkacak.

 

KATSAYILI KURA SİSTEMİ NEDİR?

Katsayılı kura sistemi, hac başvurusu yapan ancak kurada ismi çıkmayan hacı adaylarının mağduriyetini gidermek adına kullanılan bir sistemdir. Hacı adaylarının isimleri başvurdukları her yıl için belirli bir oranda katlanarak kura listesine girer. Böylece ilk kez başvuran hacı adaylarına oranla isimleri kurada daha çok yer alır.

 

Hac Kuraları 2018