"Ailemizin Hekimi"nde Filistin'de yaşanan sağlık sorunları ele alındı...
Diyanet TV’de ekranlara gelen "Ailemizin Hekimi" programında, Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekildi. Programa konuk olan Filistinli hekim Dr. Fadia Malhis, Gazze’de yaşanan sağlık sorunlarını anlattı.
Dr. Malhis, tıbbi malzeme ve ilaç girişinin büyük oranda engellendiğini, birçok hastalığın tedavisiz kaldığını kaydetti. Kanser hastalarının kemoterapiye erişemediğini, diyaliz makinelerinin yetersiz kaldığını ve çocukların enfeksiyonlar yüzünden hayatını kaybettiğini aktardı. Terör Devleti İsrail’in Filistinlileri sağlık hizmetlerinden mahrum bırakarak da soykırımı sürdürdüğünü söyleyen Dr. Malhis, sözlerine şöyle devam etti:
“Aşı programlarımız sekteye uğradı. Koruyucu sağlık hizmetleri çöktü. Bu, sadece bugünün çocukları değil, gelecek nesiller için de hastalıklı bir toplum üretmek anlamına geliyor. Bir milletin geleceği bile burada sistematik olarak yok edilmek isteniyor."
Gazze’de çalışan sağlık personelinin özveriyle mücadele ettiğini vurgulayan Malhis, şöyle konuştu:
"Hastanelerimizde çalışan doktorlar, hemşireler ayakta duracak hâlleri kalmasa bile görevlerini bırakmıyorlar. Bir serum seti, bir oksijen tüpü için kilometrelerce yürümek zorunda kalıyoruz. Ama direncimizi kaybetmiyoruz. Çünkü her kurtardığımız hayat, zulme karşı bir direniştir."
İşgalci İsrail’in yıllardır süren kuşatması ve saldırıları sonucu, Gazze'de sağlık sisteminin adeta çökme noktasına geldiğini ifade eden Malhis, hastanelerin en temel ihtiyaçlardan dahi mahrum bırakıldığını anlatarak, Filistin halkının yaşadığı zulmü anlattı.
Gazze’deki hastanelere günün yalnızca sekiz saati elektrik verilebildiğini söyleyen Malhis, birçok ameliyatın bu yüzden yarım kaldığını, yoğun bakım ünitelerinin çalışamaz hale getirildiğini belirtti. Elektrik kesintilerinin, özellikle yeni doğan bebeklerin ve yoğun bakım hastalarının hayatını doğrudan tehdit ettiğini ifade ederek "Elektrik kesildiğinde hastaların gözlerindeki korku anlatılamaz. Dualar ederek cihazların tekrar çalışmasını bekliyoruz." dedi.
“Ailemizin Hekimi” her Çarşamba saat 16.00’da Diyanet TV’de…