Şanlıurfa’daki bir lisede öğrencilerin dürüstlük gibi değerleri benimsemeleri için “Dürüstlük Kantini" uygulaması yapılıyor. Öğrenciler satıcısı olmayan bu kantinden alışveriş yapıyor, aldığı ürünün parasını bırakıyor, elde edilen gelirle de ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Okulda ayrıca, israfın önlenmesine yönelik çalışmalar da yapıyor.
Öğrenciler “dürüstlük kantini”nde ihtiyaç sahiplerine de destek oluyorlar
Bu okulun kantini var ama satıcısı yok. Alışveriş yapan öğrenciler hem dürüstlüğü hayat biçimi haline getiriyor hem de ihtiyaç sahiplerine destek oluyor. Bu anlamlı projenin adresi Şanlıurfa'daki Gap Kız Anadolu Lisesi. Okul yönetimi, çocuklarda dürüstlük, güven ve yardımlaşma duygularını pekiştirmek için okulda "dürüstlük kantini" uygulaması başlatıldı; "Amacımız şu hem çocuklara değerler eğitimi kapsamında unutulmuş demeyelim de unutulmaya yüz tutmuş bazı şeyleri tekrar hatırlatmak sağolsun kızlarımız da buna çok ilgi gösterdi. Toplanan paralarla da okulumuzda yardıma muhtaç öğrencilerimiz var pansiyonda kalan öğrencilerimiz var onlara bi yardımda bulunacağız, ama bu projeyle de çocuklarımız buna çok güzel katıldılar. Aldıkları her ürünün parasını mutlaka atıyorlar."
Sorumlu birinin bulunmadığı kantinde, öğrenciler alışveriş yapıyor, aldığı ürünün parasını da kutuya bırakıyor. Kantinden elde edilen gelirle de ihtiyaç sahibi öğrencilerin yüzü gülüyor. burda görüldüğü gibi bazı meyveler havuç veya bisküvi gibi bazı temel yiyecekler işte kalbimizden o ihtiyacı olan arkadaşlarımıza ne kadar yardımcı etmek geçiyorsa o kadar parayı kutuya atıp sırf onların bir ihtiyacı giderilmesi için böyle bir projeye destek veriyoruz.
Okuldaki bir diğer sosyal sorumluluk çalışması ise israfla mücadele. Dinimizin de haram kıldığı israfı önlemek için öğrenciler evlerinde kullanmadıkları eski kıyafet ve malzemelerle çeşitli aksesuar ve oyuncaklar yapıyorlar.