Yılın En Değerli Zamanı: Ramazan
Diyanet TV'de ekranlara gelen "Burhan İşliyen ile Hacı Bayram Kürsüsünden" programında Ramazan ayının Müslümanlar için önemi ele alındı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Ramazan ayının nefis terbiyesi, ibadet ve paylaşım ayı olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
İşliyen, "Ramazan, yemeye ve içmeye biraz ara vererek kendimizi dinleme zamanıdır. Mide dolduğunda kalp devreden çıkar, insan nefsinin kontrolüne girer. Oruç tutarken kalp devreye girer ve vücutta kalbin egemenliği başlar. Ramazan, insanın kendini yeniden keşfetmesi, ibadete yönelmesi ve ruhunu güçlendirmesi için bir fırsattır." ifadelerini kullandı.
Ramazanın aynı zamanda paylaşma ayı olduğunu belirten İşliyen, "Allah, bizlere nimetleri paylaşmamız gerektiğini hatırlatır. Soframızda ihtiyaç sahiplerine de yer açmalıyız. Çünkü varlıklı olanların mallarında yoksulların hakkı vardır. Ramazan, bu hakkı hatırlamak ve gereğini yapmak için bir fırsattır." dedi.
Ramazan ayının manevi kazançlarını vurgulayan İşliyen, "Peygamber Efendimiz, Ramazan ayının rahmet ayı olduğunu bizlere hatırlatıyor. Ramazan ayını değerlendirmeyen kişi, büyük bir mahrumiyet içinde olur." şeklinde konuştu.
Ramazan ayının manevi iklimini değerlendirmek için ibadet, paylaşım ve nefis muhasebesine yönelmek gerektiğini belirten İşliyen, sahurun ve seher vakitlerinin önemine de değindi:
"Ramazanda seher vakitleri, ilahi rahmet ve mağfiretten faydalanmak için büyük bir fırsattır. Sabah namazına kalkmadan, sadece dünyevi işlere odaklanarak geçirilen bir gece eksik kalır. Peygamber Efendimiz, sabah namazının iki rekatının dünya ve içindekilerden daha hayırlı olduğunu belirtmiştir. Bu nedenle seher vakitlerini ibadetle geçirmek, Ramazanın ruhunu en iyi şekilde yaşamamıza yardımcı olacaktır." ifadelerini kullandı.
"Burhan İşliyen ile Hacı Bayram Kürsüsünden" Ramazan ayı boyunca her Çarşamba canlı yayınla saat 12.15’te Diyanet TV’de…