2020 yılında Diyanet TV’den Yepyeni Programlar

30 Aralık 2019 Pazartesi
2020 yılında Diyanet TV’den Yepyeni Programlar

2020 yılında Diyanet TV’den Yepyeni Programlar

Diyanet TV, 2020 yılında yepyeni programları izleyiciyle buluşturuyor. Gençlere yönelik programlardan çocuk programlarına, belgeselden biyografiye birçok programı izleyiciyle buluşturacak Diyanet TV, ekranlarına yeni programlar ekliyor.

2020 yılında yeni belgeseller… 

Farklı yaşamlara, hikayelere ve başarılara dokunan Diyanet TV, yenilenen ekranında yepyeni belgeselleri izleyiciyle buluşturuyor. “Göç ile Değişen Hayatlar” adlı belgeselde Türkiye’ye göç eden mültecilerin hayatları konu ediliyor. Başta Suriye, Irak, Pakistan gibi ülkelerden Türkiye’ye göç etmiş mültecilerin göç serüveni Diyanet TV ekranlarına taşınıyor. 

Belgesel tadında bir program olan “Kökler ve Renkler” de ise iş dünyasında başarılarıyla ön plana çıkan kadınların hayatları anlatılıyor. İş dünyasından, medyaya, siyasetten akademik hayata kadınlık ve annelik değerlerine sahip çıkan kadınların hayatları “Kökler ve Renklerde ele alınıyor. 

“Öncü Alimler” adlı programda ise Abdurrahman Gürses, Celalettin Ökten, Hasan Akkuş, Gönenli Mehmet Efendi önemli İslam alimlerinin hayatları, yaptıkları din hizmetleri anlatılıyor. “Öncü Alimler” Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak’ın sunumuyla ekranlara geliyor. 

İyiliğe adanmış hayatlar…

“Din Hizmetine Adanmış Ömürler” ve “Bizim Ustalarımız” adlı belgesellerde ise Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan veya emekli olmuş Müftü, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyımların meslek hayatları ele alınıyor. “Bizim Ustalarımız”da geleneksel sanatlarla ilgilenen din görevlilerinin hayatları ele alınırken tezhipten hata kadar birçok geleneksel sanata dikkat çekilecek.  “Din Hizmetine Adanmış Ömürler” de ise Diyanet İşleri Başkanlığında görevlerinin ardından emekli olmuş din görevlilerinin hayatları ele alınıyor.

“İlim Elçileri” adlı belgeselde ise Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) bursuyla okumuş ve meslek sahibi olmuş kişilerin hayatlarına dikkat çekiliyor. Mühendis, doktor, mimar olmuş kişilerin hayatları ve eğitim hayatlarından sonra kendi memleketleri için yaptıkları konu ediliyor.

Diyanet TV’den Yeni Bir Dizi

Diyanet TV yayın hayatında bir yeniliğe daha imza atıyor. Yayın hayatında ilk kez bir diziye yer veren Diyanet TV, “Yolcu” adlı diziyle bir otobüste yolculuk eden ve birbirini tanımayan yolcuların otobüste yaşadığı olayları anlatıyor. İnsanın ve insani değerlerin önemine dikkat çekilen dizide aile, çocuk eğitimi, gençlik, akrabalık, yardımlaşma, komşu hakları, dayanışma, infak, çevre bilinci, hayvan hakları gibi birçok konu izleyiciye aktarılıyor.

Yazarların hayatları belgesel oluyor…

Diyanet TV, ünlü yazarların hayatlarını belgesel yapıyor. “Babamın Kitaplığı” adlı belgeselde ünlü yazarların çocukları babalarının hayat hikayelerini Diyanet TV’ye anlatıyor. Cemil Meriç’ten Cahit Zarifoğlu’na Abdurrahim Karakoç’tan Akif İnal’a birçok yazarın hayatı çocuklarının dilinde izleyiciye aktarılıyor.

“Bir Yazar Bir Kitap” adlı belgeselde ise dini eserler yazmış yazarlar konuk oluyor. Yazarların hayat öyküleri kendi dillerinden izleyiciye aktarılıyor.

Kültür & Sanat programları…

Diyanet TV, müzik, şiir ve kültür programlarını Ocak ayında izleyiciyle buluşturuyor. Agah Terzi’nin sunumuyla ekranlara gelecek “Gönül Makamı” adlı programda uzman konuklarla birlikte tasavvufa katkıda bulunmuş önemli isimlerin hayatları ve eserleri konuşuluyor. İlahilerin söylendiği programda eserleri Agah Terzi seslendiriyor. 

“Yad-ı Cemil” adlı programda ise Hz. Peygamber’e yazılmış güzel naatlar, İbrahim Sadri’nin sunuculuğu ve seslendirmesiyle ekranlara getiriliyor.

Diyanet TV gençler ve çocukları unutmadı…

Diyanet TV, gençler ve çocuklar için de yeni programları ekranlarına getiriyor. “Gençlerin Dilinden” adlı program Diyanet TV’nin sosyal medya hesaplarında yayınlanacak. Gençlerin kendi dillerinden dini konular anlatılıyor. Hz. Peygamber’in örnekliğinde, İman,  Ahlâk, Örf adet ve geleneklere değiniliyor. 

Çocukları unutmayan Diyanet TV, “3-2-1” adlı programda, çocuklar eğlenirken yeni bilgiler öğrenmenin keyfini, doyasıya yaşayacaklar.  4 farklı oyunla tamamlanan yarışmada, çocuklar puzzle tamamlamayla tarihi mekanları öğrenirken bilmece bulma oyunuyla eğleniyorlar. 

Kur’an ve sünnet bütünlüğünün anlatıldığı, manevi hayata değinen programlarına yenilerini ekleyen Diyanet TV,  Prof. Dr. Ali Akpınar’ın sunumuyla gerçekleşecek “Kur’an Sohbetleri” adlı programda Kur’an-ı Kerim’den ayetler ve Hz. Peygamber’in hayatından örneklerle birçok dini konuya değiniyor.

Yepyeni programlar Ocak ayında Diyanet TV’de…