Kur'an Okuyucuları Semineri

16 Mart 2017 Perşembe

Diyanet Kur’an Radyo dinleyicilerine Kur’an-ı Kerim tilaveti sunacak din görevlilerinin katıldığı seminer sona erdi. Kapanış oturumuna katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Kur’an-ın Hizmetkarları” olarak isimlendirdiği okuyuculara seslendi.

Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü ile Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu işbirliğinde, Türkiye genelinden 100’e yakın karinin katılımıyla gerçekleştirilen “Kur’an Okuyucuları Seminer Programı” tamamlandı.

Seminerin Ankara’da, Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen kapanış oturumuna, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı. Görmez karileri, “Kur’an’ın hizmetkarı anlamındaki” “Kur’an Hadimleri” olarak tanımladı ve Diyanet Kur’an Radyo’ya verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

“Hem çalışmalarımızı, hem hizmetlerimizi Kur’an aynasında yeniden gözden geçirme mecburiyetimiz var. Çünkü Kur’an bizim medeniyetimizi ayağa kaldıran kitap olmakla beraber insanlığın ufkunda sıçramalar meydana getirerek bütün insanlığa gelen en büyük rahmettir.”

İslam’ı, Kur’an ve sünnet İslamı şeklinde ikiye ayırmanın yanlış olduğunu ifade eden Başkan Görmez, bu ayrımın Kur’an-ı Kerime aykırı olduğunu vurguladı.

“Kur’an İslamı, Sünnet İslamı diye farklı İslamlar olmaz. İslam’ın temel kaynağı Kur’an-ı Kerimdir. Fakat sünnet de onun hayata dönüştürüşmüş halidir.”

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın en önemli görevlerinden birinin, Kur’an-ı kerimi bütün yönleriyle insanlığa aktarmak ve tebliğ etmek olduğunun altını çizdi.

“Kur’an-ı Kerim de ilahi mesaj olarak gökten inen bir rahmet; o olmadığı zaman yürekler çoraklaşır, gönüller çoraklaşır, manevi hayat yok olur.”

Görmez, medeniyetimizin Kur’an-ı Kerim’in hattına ve okuyuş tarzlarına katkılarını da dile getirdi.

“Taşları Kur’an la konuşturmuşuz. Bütün büyük eserlerimizde, Selimiye’de, Süleymaniye’de, çeşmelerimizde, kervansaraylarımızda, kütüphanelerimizde, hattına hizmet eden hattatlarımız taşları Kur’an la konuşturmuş. “Kıraatine önem vermişiz. İstanbul tarzını dünyaya armağan etmişiz. Kur’an Mekke’de nazil oldu, İstanbul’da yazıldı, Kahire’de okundu demişiz ama, İstanbul’da sadece yazılmadı aynı zamanda okundu.”

Fatih Çollak, Ramazan Pakdil, Davut Kaya gibi alanında uzman isimler tarafından kıraat sunumları gerçekleştirilen seminerin sonunda, katılımcılar Diyanet Kur’an Radyo stüdyolarına girdi ve Kur’an-ı Kerim tilaveti kayıtları aldı.